Interessante ontwikkelingen in de printerinkt

De inkt voor printers staat zeker niet stil en maakt veel veranderingen met zich mee. Naast inkt veranderen de printers ook behoorlijk snel en komen er veel nieuwe functionaliteiten beschikbaar. Welke nieuwe ontwikkelingen zijn interessant voor de consument?

Wax printen

Een technologie welke veel wordt gebruikt voor zakelijke omgevingen is het printen met wax. Door het gebruik van wax wordt er minder afval geproduceerd en nemen de kosten per afdruk af. Aangezien wax cartridges redelijk eenvoudig te produceren zijn en verder niet zijn voorzien van een chip. Nadeel is wel dat wax printers nog maar beperkt worden uitgebracht voor de consumentenmarkt en vaak behoorlijk aan de prijs zijn.

Solid Ink

De techniek achter het printen van wax of ook wel bekend als Solid Ink kan je zien als een hard blok met “inkt/ wax”, welke in de printer wordt geladen en vervolgens wordt gesmolten. Vervolgens wordt de gesmolten wax op het papier gedrukt, wat weer opdroogt. Het grootste voordeel van de Solid Ink techniek is de betere kleuren en dat het niet gaat om vloeibare cartridges.

Inkt zonder chip

Inktcartridges zijn behoorlijk aan de prijs. Tegenwoordig verschijnen er steeds meer cartridges welke zonder chip worden geleverd. Het voordeel hiervan is dat de prijs per cartridge lager gehouden kan worden. Nadeel is wel dat deze printers beperkt beschikbaar zijn, vooralsnog heeft alleen Epson deze techniek geïmplementeerd voor de consument in de Ecotank-serie.

Huismerk inkt

De originele cartridges voor printers zijn behoorlijk prijzig. Print je veel zwart-wit? dan ben je met een toner printer goedkoper uit. Een fabrikant maakt tegenwoordig bijna geen winst meer op de printers, maar de winst komt voor een groot deel uit de inkt, dit is ook gelijk het verdienmodel van de grote fabrikanten zoals HP, Canon en Epson.

Met een huismerk-cartridge ben je vaak behoorlijk voordelig uit. Opzoek naar voordelige cartridges? Veel webshops waaronder alleeninkt.nl bieden verschillende inktcartridges aan voor interessante prijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here