Hoe werkt Binance? – uitleg over de populairste exchange

Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld en heeft een groot aanbod aan cryptocoins en mogelijkheden tot investeren. Binance is een exchange waarmee zowel het kopen, bewaren als verkopen onderdeel is van het platform.

In een korte tijd is Binance uitgegroeid tot de grootse cryptocurrency exchange ter wereld als we kijken naar het handelsvolume. Het handelsvolume bedraagt inmiddels miljarden per dag. Uiteraard is het verstandig om gebruik te maken van een hardware wallet indien je cryptocurrency bezit voor de langere termijn. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Trezor en Ledger Nano S.

De werking van Binance is eenvoudig. En werk via een drietal stappen:

Stap 1: Maak een account bij Binance aan.

Stap 2: Geld overmaken

Stap 3: Cryptocurrency verhandelen

Hoe maak je een account aan bij Binance?

  • Ga naar de registreer pagina via deze link.
  • Selecteer wanneer gewenst de Nederlandse taal
  • Klik op ‘Aanmaken account’.
  • Vul je inloggegevens in

Je ontvangt nu een e-mail ter bevestiging op het e-mailadres. De mail dien je te bevestigen voor gebruik. Aangeraden is om direct 2FA authenticatie te activeren. Hiermee bescherm je het account met een twee-staps-verificatie. Volg vervolgens de stappen en zorg ervoor dat je account vervolgens correct een verificatie heeft ontvangen.

Account aanmaken op Binance

Geld overmaken naar Binance?

Het is niet direct meer mogelijk om geld vanuit je bank te verzenden richting Binance. Binance ligt al een tijdje onder vuur voor onder andere het aanbieden van traden met overmatig grote hefbomen. Als gevolg hiervan is er geen SEPA-overboeking meer mogelijk. Via andere platformen als Coinbase of Bitvavo is het mogelijk om cryptocurrency eenvoudig te verplaatsen richting Binance. De eenvoudigste mogelijkheid is vooralsnog met een creditcard. Voor creditcard betalingen is er wel een fee van 1,8 procent actief.

Bij Coinbase kun je gelukkig nog wel geld overmaken naar je bank. Om Coinbase te kunnen gebruiken moet je een account aanmaken op Coinbase.com.

Het grote voordeel van Binance is de zeer grote hoeveelheid altcoins en mogelijkheden zoals staking, NFT en launchpads.