Google wil updates sneller uitrollen naar Android-smartphones

Momenteel is het update-beleid van Google verre van optimaal. Nieuwe smartphones krijgen vaak erg laat of nauwelijks nieuwe updates. In de toekomst gaat Google sneller updates uitbrengen voor de smartphones. 

Google heeft het updatebeleid en de manier waarop het systeem updates krijgt aangepast. Zo heeft het internetbedrijf laten weten. De huidige manier zorgt voor een flinke vertraging in het updateproces van Android.

Momenteel moeten chipfabrikanten hun software aanpassen bij de komst van de nieuwe update. Wanneer dat is voltooid kunnen de ontwikkelaars hun toevoegingen toepassen aan het nieuwe systeem. Vervolgens moeten de providers akkoord gaan met de nieuwe versie. Wanneer de provider akkoord is kan de update verspreid worden richting de gebruikers.

Project Trebble

Met Project Trebble wil Google dit process gaan versnellen en verbeteren. Door de nieuwe architectuur zou het voor chipfabrikanten mogelijk moeten worden om de software niet langer aan te hoeven passen bij een nieuwe versie. Hierdoor gaat de nieuwe update direct naar de smartphone-fabrikanten.

Project Trebble is pas vanaf de nieuwe Android-versie beschikbaar. De bètaversie van Android bevat al wel het nieuwe systeem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here