Consumentenbond waarschuwt voor breekbare Galaxy S8 smartphone

De consumentenbond heeft een waarschuwing vrijgegeven over de Samsung Galaxy S8. De smartphones zijn gevoeliger voor valschade dan vergelijkbare telefoons. Dat concludeert de Consumentenbond na een valtest. 

Valtest Galaxy Note 8

De Galaxy S8 bevat een behuizing welke voor een groot deel bestaat uit glas. Zowel de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn minder bestand tegen vallen dan andere toestellen.

Consumenten welke van plan zijn om een nieuwe Galaxy S8 of Galaxy S8+ aan te schaffen moeten zichzelf ervan bewust zijn dat de toestellen minder goed bestand zijn tegen stoten en vallen.

In een gezamenlijk onderzoek welke is uitgevoerd door een aantal Europese consumentenorganisaties werden de toestellen tot een hoogte van 80 centimeter opgetild in een ronddraaiende trommel. Na vijftig rotaties waarbij een toestel honderd keer is gevallen, worden de toestellen geïnspecteerd door de onderzoekers. De meeste toestellen overleven deze test, uiteraard wel met de enige deukjes, krasjes of barstjes.

De Samsung Galaxy S8 en S8+ doorstaan de valtest niet. De smartphones waren na de test niet meer te gebruiken. Volgens de onderzoekers was de smartphone ‘al’ na 50 keer vallen onbruikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here