Bitcoin zakt onder de $42.000, wat is de reden?

Na enkele positieve maanden is de Bitcoin behoorlijk weten te dalen. De prijs van de Bitcoin is  op 4 december gedaald tot het laagste punt in twee maanden tijd. De bodem bereikte zich rond de $42K. Als gevolg is er redelijk paniek ontstaan binnen de handelaren. 

Grootste daling sinds mei

Bitcoin is vandaag plotseling hard gedaald en zakte zelfs zeven kort tot een waarde van onder de $42.000. De koers heeft hierdoor meer dan 20% aan waard verloren in een enkele dag. Als we kijken naar de reden lijkt vooral de Omicron variant van het COVID virus een belangrijk aandeel te hebben. Ook de enorme hoeveelheid liquidaties, zwakte op de beurs en weerstand vanuit de Amerikaanse regelgevers is een belangrijk punt. Uiteraard is een precieze reden aanwijzen altijd lastig, er zijn namelijk vele factoren welke de richting en koers bepalen. Al lijkt het grootste aandeel vooral onzekerheid rondom Omicron in de financiële markt. De wereldwijde aandelenmarkt is ook flink ingezakt.

Als we kijken naar de future contracten is er de afgelopen 24 uur ruim $ 1 miljard aan Bitcoin geliquideerd. De gehele crypto markt heeft een totale liquidatie van $2,6 miljard, meer details zijn zichtbaar op de site van Coinglass. Bitcoin heef op 10 november een record weten te bereiken van $68.900. Bitcoin heeft  hierdoor nu ongeveer $20.000 verloren.

De bodem bereikt

Uiteraard is het afwachten of we inmiddels de bodem hebben weten te bereiken en nu voorzichtig weer de richting omhoog weten te bereiken. Verstandig is wel om de koers goed in de gaten te houden.