Besparen op inkt: Dit zijn de beste en snelste opties

Het is eenvoudig om geld te besparen op inkt. In de afgelopen jaren zijn de printers behoorlijk in prijs gedaald. De grootste kostenpost is nog altijd de int cartridges welke vereist zijn voor een juiste werking van de printer. 

Het is eenvoudig om op een aantal gemakkelijke manieren geld te besparen op inkt, waardoor de prijs per printje naar beneden gaat.

Om te beginnen zijn er een aantal eenvoudige opties welke je erg eenvoudig kan toepassen op de computer. Door bijvoorbeeld een eenvoudig lettertype is het mogelijk om goedkoper te printen. Ook de volgende tips zijn erg makkelijk toepasbaar en kunnen veel opleveren:

  • Printerinstellingen: Veel printers hebben de mogelijkheid om de afdrukinstellingen te wijzigen. Het voordeel hiervan is de mogelijkheid om bijvoorbeeld als concept te printen of ik grijswaarde’s. Hierdoor gaat de kwaliteit achteruit, maar wordt er minder inkt verbruikt. Zeker voor een printje waarop alleen tekst staat, of ter concept is dit een goede en eenvoudige oplossing.
  • Lettertype: Met een eenvoudig lettertype kan je makkelijk geld besparen. Gebruik je een lettertype met een vrij dikke omleiding, dan wordt er meer inkt gebruikt. De beste lettertypen om te gebruiken zijn Arial en New Courier in de lettergrootte 12 of uiteraard kleiner.
  • zwart-wit
    De meeste printers zijn standaard ingesteld op afdrukken in kleur. Vaak voldoet een zwart-wit afdruk ook. Door het printen in zwart-wit is het mogelijk om veel geld te besparen.

Gebruik klooninkt

Originele cartridges zijn behoorlijk aan de prijs. Voor veel printers zijn klooncartridges beschikbaar. Hiermee kan je flink besparen. Het voordeel van een klooninkt cartridge is de hoeveelheid en de prijs. In vergelijking met een originele cartridge krijg je aanzienlijk meer inkt voor een lagere prijs. Veel webshops waaronder Goedkoopprinten.nl bieden goedkopere klooninkt aan, waarmee je veel kan besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here