Opel Ampera-e maakt elektrisch rijden toegankelijk

De Opel Ampera-E is een nieuwe elektrische auto van Opel. Begin deze week is de adviesprijs van de Opel Ampera-e vrijgegeven. De Opel Ampera-e maakt elektrisch rijden toegankelijk met een groter bereik. 

Veel elektrische auto’s hebben een beperkt bereik. Daar komt met de Opel Ampera-e verandering in. De nieuwe Opel Ampera-e heeft een lange actieradius en wordt verkocht voor een interessante adviesprijs.

Volgens de NEDC heeft de Ampera-e een bereik van 520 km met een volle acculading van 60 kWh. Uiteraard is de actieradius afhankelijk van meerdere factoren waaronder de manier van rijden en de weersomstandigheden. Volgens  de WLTP cyclus heeft de Ampera-e een gemiddeld rijbereik van 380 km.

 

Opel Ampera-e

Ook qua specificaties heeft de Ampera-e voldoende mogelijkheden. De Opel Ampera-e heeft een maximum koppel van 360 Nm en heeft een vermogen van 204 pk. Een sprint van 0 tot 50 km per uur gaat in 3,2 seconden. Wel is de maximale snelheid beperkt tot 150 km per uur. Dit is vooral om de actieradius ruim te houden.

De Opel Ampera-e wordt verkocht voor een adviesprijs van 40.995 euro. Naar verwachting wordt de Ampera-e begin 2018 geleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here